Pénteken délelőtt a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyelete kérte egyesületünk segítségét egy Őrhalom külterületén keletkezett vegetációs tűz oltásában

Comment

2019. február hónapban számos alkalommal siettünk hivatásos tűzoltó bajtársaink segítségére. 

Comment

Previous Next

Szombaton délelőtt kérte egyesületünk segítségét az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Nógrád megyei mentésirányítója, mivel Kétbodony községtől négy kilométerre, az erdőben egy fakitermelő újraélesztése volt folyamatban

Comment

Previous Next

2018.07.29-én koradélután az Országos Mentőszolgálat munkatársai kérték segítségünket egy, a Drégely Vára felé vezető turistaúton lévő sérült biztonságos leszállításához.

Comment

Previous Next

Óriási vihar pusztított 2018.07.23-án késődélután Balassagyarmaton, amelynek következtében több középület tetőszerkezete megrongálódott, sok fa kidőlt vagy lehasadtak az ágai, villany- és telefonvezetékek szakadtak le.

Comment

Previous Next

2018.05.06-án, vasárnap délután kaptunk riasztást a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletéről, mely szerint egy személy horgászat közben eltűnt a szécsényi sóderbánya tavában.

Comment

Previous Next

Március elsején, nem sokkal 16 óra előtt érkezett jelzés az Ipoly Erdő Zrt. egyik hivatásos vadászától, miszerint egy, a területet kutató barlangász élő kutyákat vélt felfedezni egy ez idáig feltáratlan függőleges bányaaknában, Bánk község határában.

Comment

Previous Next

Szerdán este 21 óra után érkezett segélykérés a San Lazaro Állatvédő Alapítvány önkénteseitől, mely szerint Érsekvadkert külterületén kutyaugatás hallatszik egy használaton kívüli, három méter mély dögkútból.

Comment

Previous Next

Nemzeti ünnepünkön, 2017. október 23-án reggel kapták az első riasztást búváraink a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletéről egy Iliny határában tóba borult traktorról és annak eltűnt vezetőjéről. Miután a balassagyarmati hivatásos tűzoltókkal közösen kiemeltük a vízből a férfi holttestét és a járművet, a helyszínen újabb jelzés érkezett a Nógrád Megyei Rendőr-Főkapitányság, valamint a Karancs Speciális Mentőszolgálat munkatársaitól a Medves-fennsíkon eltűnt idős túrázó házaspárról.

Comment

Previous Next

A hétfőn délután, viharos széllel érkezett hidegfront jelentős károkat okozott nyugat-Nógrádban is. Egyesületünk a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletének kérésére két rajjal, két gépjárművel, összesen tizenegy helyszínen vett részt a viharkárok felszámolásában

Comment

Previous Next

2017.07.20-án késő este érkezett a jelzés együttműködő partnerünktől, a Naszály Mentőcsoporttól, miszerint egy holland család személygépkocsijával egy kisebb vízmosásba csúszott és elakadt valahol a Romhányt Szécsénkével összekötő, nehezen járható földúton

Comment

Previous Next

Egyesületünk tizennégy fővel vett részt 2017.06.18-án az V. BÁNK - X2S Terepfesztivál Tereptriatlon Országos Bajnokság biztosításában. A kihívás számunkra sem volt sokkal kisebb, mint amit a terep és a táv állított a versenyzők elé.

Comment

Previous Next

Zsúfolt volt a 2017.06.03-05-ig tartó hosszú hétvégénk: Szombaton az Öregpotyka Horgász Egyesület Ludányhalászi élménytaván jártunk családi- és sportnap alkalmából, ahol képzett vízimentőink a fürdőzés veszélyeire hívták fel a kicsik és nagyok figyelmét, illetve ismertették a vízi mentési módszereket, eszközeinket, tevékenységünket.

Comment

Previous Next

Csütörötökön délelőtt érkezett az ügyeleti telefonszámunkra a jelzés, miszerint Cirmi, egy cserhátsurányi kiscica, a kertjükben álló, közel tíz méter magas fenyőfára felmászott és napok óta nem tud lejönni onnan.

Comment

Previous Next

2017.05.06-án délután együttműködési gyakorlaton és látványos vízi mentési bemutatón vettünk részt Balassagyarmaton, a Nyírjesi-tónál, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Mentőszolgálat, a Nógrád Megyei Rendőr-Főkapitányság és a Karancs Speciális Mentőszolgálat munkatársaival együtt.

Comment

1. oldal / 3

Támogasd te is a különleges mentőket!

Támogatóink

 

 

Meteorologóiai riasztás

Tűzgyújtási tilalom

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hírei

Szervezetünk a Palóc Mentőcsoport tagja

 
© 2020 Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesület - minden jog fenntartva

Ez az oldal sütiket használ, melyek a gépeden tárolódnak. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk itt.