Previous Next

Börzsönyi szolgálat

2021. február 13-án és 14-én, a nagyon tiszta, de igen fagyos időjárás, illetve az erdei utak, ösvények jegesedésének veszélye miatt, a Börzsönybe látogatók biztonsága érdekében - az Ipoly Erdő ZRt. felkérésének eleget téve -, Királyrét és Nagy-Hideg-hegy térségében szombaton és vasárnap helyszíni szolgálatot látott el egyesületünk, az esetleges sérültek gyors felkutatása és mentése céljából. Néhány turistaútvonalon valóban nagyobb foltokban alakult ki jégréteg, de tapasztalataink szerint a hegység magasabb területeire érkező kirándulók többsége gyakorlott túrázó volt, akik rendelkeztek a szükséges tapasztalattal és felszereléssel. Így szerencsére egy elakadt gépkocsi műszaki mentésén kívül más, jelentősebb eseménynél nem kellet segítenünk. 
 
Önkéntes munkatársaink egy sérültek szükségszállítására is alkalmas terepjáró gépkocsival teljesítettek szolgálatot a helyszínen, amely egészségügyi felszereléssel, oxigénpalackkal, végtagrögzítő eszközökkel, terepen történő szállításhoz szükséges kagylóhordággyal és vákuummatraccal is el van látva. 
Szeretnénk ez úton is köszönetet mondani az
 Ipoly Erdő ZRt.-nek, hogy gondoskodtak önkénteseink elszállásolásáról, a Tóvik Vendégház-nak a és a Várhegy Vendéglő Királyrét-nek az önzetlen és bőséges ellátásért, a Nagy Hideg-hegy Sí- és Túraközpont-nak a frissítőkért, a Királyréti Erdészet munkatársainak a kiváló együttműködésért, valamint a kirándulóknak a tőlük kapott kedves szavakért!
További kellemes túraélményeket kívánunk mindenkinek!

Köszönjük, hogy ti is segítetek nekünk...!

Támogatóink

Tűzgyújtási tilalom

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hírei

Szervezetünk a Palóc Mentőcsoport tagja

 
© 2020 Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesület - minden jog fenntartva