Previous Next

Erdőtűz és búvármunka az Ipolyon

Az elmúlt hetekben a kijárási korlátozás és a tűzgyűjtási tilalom ellenére is sok munkát adtak a szabadtéri tűzesetek megyénk hivatásos és önkéntes tűzoltói számára. Egyesületünk is több esetben vonult Balassagyarmatra és a környező településekre támogatni a hivatásos tűzoltók munkáját. Kiemelkedő volt ezek közül a Balassagyarmat és Csesztve közötti fenyőerdőben csütörtökön fellángolt tűz, amely az oltást követően Nagypénteken ismét visszagyulladt. Ekkor négyórás munkával, mintegy 8000 liter víz felhasználásával sikerült eloltani a lángokat, és felszámolni a vastag erdei talajban még mindig izzó fészkeket. Egyesületünk az Ipoly Erdő Zrt. munkatársaival együtt, ezt követően napokon át ellenőrizte a területet, ahol még 36 óra múlva is találtunk parázsló fészkeket a vastag avarban.
Szintén Nagypénteken búváraink nyújtottak segítséget az Ipolyon egy horgász számára, akinek személyes tárgyai estek a folyóba. Mindemellett természetesen továbbra is részt veszünk Balassagyarmaton az ebéd kiszállításában az idős polgárok számára.
Mi ezekkel a hírekkel szeretnénk kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánni Mindenkinek! Vigyázzunk egymásra és magunkra, tartsuk be a kijárási korlátozás előírásait és a tűzgyújtási tilalmat!

Köszönjük, hogy ti is segítetek nekünk...!

Támogatóink

Tűzgyújtási tilalom

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hírei

Szervezetünk a Palóc Mentőcsoport tagja

 
© 2020 Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesület - minden jog fenntartva